Dupa cum spune şi titlul proiectului, ne propunem să oferim o şansă copiilor români; o şansă la o educaţie mai bună, la informaţie, la interacţiune,  comunicare şi, de ce nu, dezvoltare personală.

Grupul ţintă al proiectului sunt tineri cu vârsta curpinsă între 8 şi 16 ani care provin din medii sociale diferite, în special din familii cu situaţii financiare modeste. Prin intermediul acestui curs imi doresc ca tinerii beneficiari să aibă posibilitatea de a accede la noi  informaţii necesare dezvoltării lor personale ulterioare şi de a dobândi noi aptitudini. Poate ca  pentru o parte a  tinerilor care traiesc în mediul rural accesul la diferite tipuri de informatii este mai dificil faţă de cei  din mediul urban, tocmai de aceea dorim să oferim pobilitatea de a avea şanse egale de reuşită  şi acestei categorii de tineri.

In ceea ce priveşte cursul de comunicare pe care îl voi susţine, consider  că  informaţiile pe care le vor afla tinerii le vor fi de un real folos  atat în perioada adolescenţei, pe parcursul studiilor, în timpul carierei pe care o vor urma cât şi în viaţa de zi cu zi. Vor putea pune în aplicare, în diferite situaţii, cunoştinţele acumulate.

O persoană care deţine informaţiile necesare privind tehniciile unei comunicări eficiente va fi o persoană care va avea un atu în ceea ce priveşte relaţile interumane atât pe plan personal cât şi profesional.

Aşteptările mele legate de acest curs sunt cât se poate de realiste şi optimiste. Sunt convinsă că  tinerii beneficiari vor reuşi la finalul cursului să  îşi însuşească noi abilităţi de comunicare, să interacţioneze şi totodată să înveţe cât mai multe despre propria persoană. Prin intermediul acestui curs, benefciarii  vor  avea  o imagine mai conturată asupra propriei persoane, asupra celorlati şi asupra oportunitaţiilor care li se oferă.

Personal, am avut posibilitatea să particip la mai multe cursuri de comunicare în ultimii ani şi pot afirma cu certitudine că la finalul fiecarui curs mă simteam mult mai “bogată” spiritual, ceea ce imi doresc  să se întample şi cu tinerii beneficiari  ai acestui curs. 

“Un om informat este un om puternic” (John Davison Rockefeller 1839-1937)