Organizaţia Naţională Cercetaşii României
prin Centrul Local “Oscar Skrabel” Bistriţa organizează în cadrul proiectului
”O șansă europeană pentru copiii români”  evenimentul:

“Când copiii construiesc oraşe”

Evenimentul va avea loc în data de 14 ianuarie 2011, la sediul Centrului Local, situat în municipiul Bistriţa, Bd. Independenţei 24-26, clădirea „Casa Speranţei”, demisol, începând cu ora 11.00.

  • “Comunitatea ideală ar trebui să fie înstărită, să aibă mai multe monumente mai multe obiective turistice şi să aibă mai mulţi oameni interesaţi de natură şi mediul înconjurător. … Oamenii să fie darnici, prietenoşi  şi să comunice între ei. (…) Criza nu o să mai existe într-o comunitate ideală. „Copiii străzilor”, aşa numiţi, nu vor mai exista nici ei. Toţi s-ar ajuta la nevoie şi nu ar fi egoişti. Săraci nu vor mai fi. O să fie mai multe azile de bătrâni foarte înstărite.” (Cristina Creţ, clasa a VII-a, Şcoala Generală Josenii Bârgăului.

 

  • “Eu aş vrea să păstreze oamenii curăţenia pentru că oraşul nostru acum este murdar şi urât. Să avem coşuri de gunoi ca să nu mai arunce oamenii mizerii pe jos. (…) Să avem mai multe hoteluri pentru turişti. Să avem Big Ben pentru că este frumos şi turiştii, când vin, să aibă ce vizita. Să avem restaurante mai multe. Să avem palate, universităţi, stadioane. Şi să avem gondole pentru că sunt frumoase.” (Petruţa Andreea Mănăşturean, clasa a V-a, Şcoala Generală Nr. 1 Bistriţa)
  • “Oraşul ideal trebuie să aibă legi care să protejeze natura. Casele trebuie să funcţioneze cu energie solară, la fel şi maşinile. Toate materialele să fie reciclate, iar oamenii care nu fac asta să fie amendaţi…. Nu vor mai exista fabrici decât în locuri speciale amenajate şi vor fi izolate. Copacii nu vor mai tăiaţi, iar oamenii care îi taie vor fi amendaţi.” (Georgiana Pamfil, clasa a VIII-a, Grup Şcolar “Radu Petrescu” Prundu Bârgăului)

Acestea sunt câteva dintre ideile copiilor care au participat la concursul “Comunitatea ideală“ organizat de Cercetaşii României în cadrul proiectului “O şansă europeană pentru copiii români”.

Autorii celor mai bune lucrări îşi vor prezenta ideile în cadrul evenimentului
“Copiii construiesc oraşe”
ce va avea loc la sediul Centrului Local Bistriţa al ONCR, situat în municipiul Bistriţa.

Totodată, evenimentul va marca şi redeschiderea sediului Centrului Local Bistriţa al ONCR, centru care va fi folosit  pentru derularea activităţilor din cadrul proiectului.
Vă invităm să fiţi alături de noi şi de copiii noştri!

Pentru informaţii suplimentare: Sidor Costinaşi, tel +40728259069, sidor.costinasi@scout.ro

__________________________________________________________________________
“O şansă europeană pentru copiii români”
Proiectul “O şansă europeană pentru copiii români”, finantat din Fondul Social European al Uniunii Europene şi de Guvernul României, prin POSDRU, se deruleaza prin intermediul a şase organizaţii neguvernamentale – cinci din România şi una din străinătate, pe parcursul a trei ani. Managementul proiectului este asigurat de Fundaţia Sfânta Macrina, cu o experienţă de 14 ani în servicii sociale pentru copiii şi tinerii fără adăpost.
Proiectul a debutat pe 1 septembrie 2010.
Grupul-ţintă al proiectului îl constituie 800 de copii cu vârste între 8 si 16 ani, cu risc de abandon şcolar din Bucureşti, Hunedoara, Bistriţa-Năsăud şi Suceava.
•    În cadrul programului, cei 800 de copii vor fi implicaţi în activităţi de educaţie extraşcolară, de recuperare a cunoştinţelor neasimilate la timp în şcoală, de dezvoltare a aptitudinilor native, a creativităţii, a spiritului civic, a lucrului în echipă – ceea ce va conduce la reducerea riscului de abandon şcolar şi la integrarea lor în societate.
•    Pentru ca rezultatul proiectului să fie durabil, iar copiii să beneficieze pe viitor de sprijinul familiilor lor în finalizarea studiilor şi alegerea unei cariere, se va asigura consiliere socio-psihologică familiilor din care provin acesti copii.
____________________________________________________________________________________________
Despre Organizaţia Naţională Cercetaşii României
Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (ONCR – www.scout.ro) este cea mai mare organizaţie educativă de tineret din România, cu circa 2500 de membri în peste 53 de centre locale (filiale) răspândite în toată ţara. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială, prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (WOSM – www.scout.org), fiind singura organizaţie de cercetaşi recunoscută ca atare din Romania.
______________________________________________________________________________________