IncredereaPentru ca alte persoane să te placa, trebuie tu să te placi pe tine. Pentru ca alte persoane să te considere frumos, trebuie în primă fază să te consideri frumos. Pentru ca alte persoane să te respecte trebuie să te respecți pe tine.

Aceste fenomen în psihologie se numește profeția care se autoîndeplinește. Dacă tu crezi că ești o persoană slabă, mai puțin inteligentă, urâtă, incapabilă de a termina ceea ce a început, anti-socială, fricoasă atunci așa îți vei proiecta imaginea în lume și profeția se va autoîndeplini.

Oamenii se descurajaza prea tare uneori și caută validarea exterioară.

Singura validare pe care tu trebuie să o cauți este validarea interioară. Te uiți în oglindă și te întrebi pe tine:

* Sunt frumos?

* Sunt inteligent?

* Sunt descurcăreț?

* Sunt sociabil?

* Sunt puternic?

Nu trebuie să te minți, trebuie doar să realizezi că ești și dacă nu ești să realizezi care sunt lucrurile la care trebuie să mai lucrezi puțin pentru a ajunge cum vrei să ajungi.

Așa că data viitoare când te observi că ai nevoie de acceptarea altora, de validarea lor, ai nevoie ca ei să îți spună dacă ești un om frumos, inteligent, curajos, observă și oprește-te. Părerea ta contează cel mai tare, nu părerea altora.

Dacă tu crezi că ești un om inteligent înseamnă că ești, dacă tu crezi că poți să faci ceva o să poți să faci! Nu te descuraja singur… nu faci decât să îți dai craca de sub picioare. De ce ai vrea să îți faci rău?

Ai nevoie de puțină superioritate când vine vorba despre persoana ta. Nu trebuie să te critici, să te pui la pământ. Trebuie să te ridici… pentru că doar așa poți să crești, doar dacă ai curajul să vezi în tine ceea ce nimeni nu vede, doar așa evoluezi!

Încearcă asta de acum înainte! Părerea ta contează cel mai tare! Nu te mai pune la pământ, ridică-te și trăiește la nivelul tău potențial! Poți!

Eu am încredere în tine, tu ai în tine?