JoculJocul in aer liber are un rol crucial in dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a copilului. Intr-o epoca in care televizorul si calculatorul domina din ce in ce mai mult viata copilului si il atrag in plasa sedentarismului, activitatile in aer liber sunt o farama de speranta la care merita sa apelezi pentru a creste un prichindel falnic si sanatos, atat din punct de vedere fizic, cat si mental! Joaca in aer liber dezvolta copilului o multime de abilitati noi, complet diferite de cele pe care le dobandeste din joaca in spatii inchise!

Beneficiile fizice ale jocului in aer liber sunt cele mai numeroase pentru dezvoltarea copilului. Petrecerea timpului in aer liber incurajeaza, inainte de orice, practicarea multor tipuri de activitati, care se dovedesc esentiale pentru cresterea lui armonioasa.

Jocul in aer liber ofera copilului oportunitatea de a alerga, de a se plimba, de a face miscare. Exista o multime de jocuri pe care le pot practica copiii in aer liber si care au un rol esential in a-l mentine activ si sanatos.

In mare, copiii care se joaca frecvent in mijlocul naturii se dezvolta mai armonios din punct de vedere fizic decat cei care petrec majoritatea timpului in scaun la calculator sau pe canapea, cu ochii in televizor.

Activitatea fizica si jocurile care se practica in aer liber au un impact puternic si asupra dezvoltarii lui emotionale si sociale, dar si asupra comportamentului lui. Jocul in aer liber ajuta copilul sa isi faca prieteni noi si sa-si dezvolte viata sociala. Este un instrument puternic de socializare. O viata sociala bogata a copilului contribuie la cresterea stimei si increderii de sine, esentiale pentru dezvoltarea lui emotionala.

In plus, invata cel mai bine sa coopereze cu alti copii si sa inteleaga ce este spiritul de echipa din jocurile de grup care au adesea loc in aer liber.

Joaca afara, in aer liber, incurajeaza copilul sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea, sa isi asume riscuri si responsabilitati, sa gaseasca singur solutii sau strategii si sa descopere placerea de a face anumite lucruri.

Activitatile facute de copii in mijlocul naturii se dovedesc a fi cel mai puternic remediu antistres. Alergarea si petrecerea timpului in aer liber contribuie la redarea unei stari de relaxare si destindere, esentiale pentru sanatatea lui emotionala.