DSC_0541

Organizaţia Naţională Cercetaşii României – prin Centrul Local Bistriţa are plăcerea de a vă invita la evenimentul “Impreună cu 370 de copii – realizări şi perspective, în cadrul proiectului “O ŞANSĂ EUROPEANĂ PENTRU COPIII ROMÂNI”,.

Evenimentul se va desfăşura în data de 29.08.2013, începând cu ora 15:00, la Hotelul Coroana de Aur din Bistriţa (str. Petru Rareş, nr.4).

Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Judeţean Bistriţa-Năsăud, directori ai şcolilor implicate în proiect, copii membri ai grupului ţintă, profesori, membri ai echipei de management şi implementare.

Evenimentul este o bună oportunitate de promovare a rezultatelor obținute în cadrul proiectului “O şansă europeană pentru copiii români, componenta ÎMPREUNĂ”, dar și de a experimenta activitățile desfășurate de copii pe parcursul celor trei ani de implementare a proiectului (cu copii pe post de traineri).

De asemenea, un punct important pe agenda evenimentului va fi prezentarea formei finale a kitului pedagogic elaborat în cadrul proiectului de către o echipă de experti portughezi (de la Asociatia Unidos de Cabo Verde, partener in proiect) în colaborare cu cadre didactice, pshihologi şi asistenţi sociali din România. Este vorba despre un manual care integrează un set de activităţi educaţionale, focalizate pe consolidarea abilităţilor de învăţare şi a conţinuturilor curriculumului şcolar oficial din România (clasele I-IV), folosind tematica profesiilor. Este un instrument pedagogic pe care învăţătorii şi educatorii îl pot folosi atât în clasă, cât şi în context educaţional non-formal. Kitul pedagogic a fost proiectat pentru a atinge urmatoarele obiective: promovarea interesului si entuziasmului copiilor pentru învăţătură şi şcoală, în general; facilitarea conştientizării unor aspecte ale profesiilor (ce profesii există, ce responsabilităţi implică fiecare profesie, ce oferă profesia persoanei care o practică şi societăţii); consolidarea încrederii copiiilor în forţele proprii, dar şi cea în colegii şi profesorii lor, dezvoltând asftel o legătură emoţională pozitivă cu şcoala; stimularea creativităţii copiilor si a autonomiei acestora; facilitarea descoperii talentelor.

Vă aşteptăm alături de noi într-o zi specială!