“ÎN LUMEA COPIILOR”

În cadrul campaniei Săptămâna Modială a Mobilităţii derulată de Primăria Municipiului Bistriţa, în data de 22 septembrie 2012, 35 de cercetaşi bistriţeni, traineri şi voluntari ai cercetaşilor bistriţeni au participat la „Rondul cetăţii pe jos sau pe bicicletă”, începând cu ora 10 iar între orele 11-13, în cadrul activităţii „Calea sănătăţii”, au realizat acţiunea “Comunitatea ideală”.

Copii din Bistriţa şi împrejurimi precum şi cei din Năsăud, Rebrişoara şi Rebra au pregătit machete din diverse materiale prin şi-au exprimat viziunea lor privind comunitatea din care fac parte şi cum şi-ar dori să arate oraşul ideal. La realizarea machetelor, copiii au lucrat în echipe de câte 4 şi au avut libertate deplină în a da formă ideilor lor, în organizarea şi realizarea miniproiectelor.

Tot sâmbătă -22 septembrie 2012-, începând cu ora 10.30, pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistriţa a fost deschis un pavilion al cercetaşilor în care a fost prezentat proiectul “O şansă europeană pentru copiii români” dar şi activităţile realizate în decursul anilor de cercetaşii bistriţeni.

În cadrul acestui eveniment, într-o atmosferă emoţionantă, au depus promisiunea cercetăşească trei dintre aspiranţii la cercetăşie.

Prin evenimentul “În lumea copiilor” am urmărit implicarea comunităţilor din care provin copii selectaţi în cadrul proiectului la derularea activităţilor proiectului precum şi informarea participanţilor cu privind progresele înregistrate de copii în cadrul proiectului “O şansă europeană pentru copiii români”.

Mai multe imagini găsiţi aici.