Creatia constientaSingura reala problema a oamenilor, in intelegerea mecanismului de creatie proprie a realitatii, este timpul. Timpul ii face sa uite ca ceea ce traiesc la un moment dat, au gandit si simtit ei insisi intr-un alt moment dat. Fiecare stare ( ura, invidie, gelozie, iubire, compasiune ) are o frecventa de vibratie care rezoneaza cu stari de aceeasi vibratie pe care le atrage . Oamenii trec inconstient de la o stare la alta si atrag succesiv ceea ce manifesta…doar ca, atunci cand au o stare buna, decalajul in timp ii face sa uite ca au avut si o stare mai rea care acum produce efecte, in felul acesta nu pot face legatura intre cauza si efect. Schimbarea unei stari cu alta se face inconstient in functie de realitatea aparenta. Atunci cand oamenii devin constienti de acest fenomen, inteleg ca schimbarea unei stari cu alta, sau mentinerea unei anumite stari, se poate face prin intentie. Intentia de a ne situa intr-o anumita stare ( buna, de multumire, de recunostinta, de iubire) induce rezonanta cu aceasta stare si se va materializa ca atare prin atractia formelor de manifestare de aceeasi vibratie. Cand aveti o stare “negativa” amintiti-va ca voi v-ati acordat la aceasta frecventa si comutati pe alta frecventa prin intentie. Asa cum o melodie ascultata poate sa treaca pe langa urechile voastre fara nici un efect, sau poate sa va impresioneze, sau sa aiba un efect chiar terapeutic, in functie de intentia voastra, asa si realitatea se creeaza prin focalizarea atentiei catre intentia voastra.

Fericirea este starea prin care se vindeca bolile, prin care se transforma lipsurile in abundenta si se alunga suferintele, nu invers. Mai greu este de facut diferenta intre fericire, ca stare de creatie a viitorului, si fericirea / nefericirea izvorata din “trecut”, atunci cand oamenii privesc prezentul si vad in el boli, suferinta, si lipsuri. Spunea cineva ca e usor sa fii fericit cand totul merge bine, dar cum sa fii fericit cand totul este anapoda in viata ta?  La un anumit nivel de constienta, cand fericirea este o “alegere” si cand viata dovedeste fiecaruia in parte, ca fiind fericit, aparent fara motiv, iti dai tie insuti motive de fericire concrete. Viata  curge, totul este perfect pentru ca ne-am eliberat de cea mai mare responsabilitate, aceea de a ne controla viata cu ajutorul mintii limitate, rationale, planificand, dorind, sperand si avand asteptari. Mintea noastra nu mai trebuie sa lupte cu existenta, ea se lasa in voia mintii superioare, a Sinelui suprem. Din acel moment nu mai exista incrancenare, nu mai exista lupta cu viata, nu mai exista opozitie intre minte si inima, mintea rationala doar traduce in actiune ceea ce sinele nostru doreste sa experimenteze in aceasta viata. Lipsa dorintelor, detasarea de rezultate, aduce in mod paradoxal in viata noastra mai mult decat ne-am fi putut dori vreodata. Atunci cand inima si mintea se afla in armonie, nu mai traim contradictii majore in viata, nu mai exista indoiala si frica, nu mai exista boli si lipsuri, suntem fericiti. Fiind fericiti, atragem in viata noastra din ce in ce mai multa fericire si abundenta. Cand ne situam pe frecventa fricii,si rezonam cu ea dandu-i atentie, atragem in viata noastra tot ceea ce nu am vrea de fapt sa se intample. Cand ne aflam intr-o anumita stare, ea este un rezultat ( efect) al unei intentii precedente de a ne situa in starea respectiva, prin pastrarea rezonantei cu starea respectiva ( atentie )..,aceasta stare o putem mentine ( daca e o stare care ne face placere), focalizandu-ne atentia asupra ei, sau putem decide sa comutam pe alta stare…oamenii sunt obisnuiti sa reactioneze( daca asa m-am trezit, ce sa fac? mi-am stricat toata ziua) si nu sa actioneze( sa comute pe alta stare). Starea in care ma aflu este generata de ceva din trecut cu care mai rezonez, starea mea este generata de interpretarea pe care o dau unui vis, insomniei, etc… In general conditii exterioare cineva ma jigneste si-mi strica ziua, starea mea scade automat ca vibratie, este o reactie la un stimul exterior si ma complac in aceasta stare generata din afara, acest lucru e valabil atata timp cat starea mea poate fi influentata de un factor extern, oricare ar fi el, pe principiul “what’s done is done”.

Timpul a fost creat de mintea omului pentru a-si scuza incapacitatea de a schimba trecutul( ca perceptie). Daca unii mai cred ca viitorul poate fi schimbat, in privinta trecutului lucrurile sunt clare: el nu poate fi schimbat ! Nimic mai fals! Trecutul nu mai exista decat in mintea noastra si reala este doar peceptia noastra de acum asupra lui, perceptie care va genera si viitorul. Trecutul poate fi schimbat prin perceptie. Timpul este singura capcana, fiindca daca intelegem ca totul se intampla acum, asa cum putem schimba viitorul, putem schimba si trecutul , prin ceea ce simtim acum.

Creati-va realitatea constient !